pondělí 23. ledna 2012

Granule pro psy Nuova Fattoria - Jsou opravdu tak dobré jak se tvrdí?


Granule pro psy Nuova Fattoria jsou vyráběny v Itálii. Přestože se na náš trh dostaly poměrně nedávno, už si zde našly mnoho spokojených zákazníků. Největší předností tohoto prémiového krmiva je fakt, že dostanete velice kvalitní krmivo za velmi příznivou cenu. Vyrábí se ve třech kategoriích - pro dospělé psy, pro štěňata a mladé psy a pro starší psy. Je doporučováno také pro citlivé psy s trávícími obtížemi a psy trpícími průjmy.

Pro porovnání jsem vybrala kanadské superprémiové krmivo K9.

Granule pro psy Nuova Fattoria doporučuje rovněž Rudolf Desenský, známý psycholog v oblasti zvířat.

Proč?

1. jsou extrémně chutné

Dalšími kvalitativními znaky jsou:


2. vysoká metabolická energie a stravitelnost (90%)
3. unikátní výrobní technologie
4. respektuje výživu psa jako masožravce
5. neobsahuje vedlejší rostlinné nebo živočišné produkty, rostlinné oleje, barviva, sóju atd.
6. všechny použité suroviny jsou v potravinářské kvalitě a čistotě

1. Granule pro psy Nuova Fattoria Stone Crick - granule pro dospělé psy

Složení krmiva

Masová moučka z čisté svaloviny (vepřové a kuřecí), vepřový tuk, extrudovaná kukuřičná mouka, loupaná rýže, kukuřičný gluten, komplex minerálních látek a vitamínů, antioxidanty BHT, BHA - dle směrnic EU

Analýza krmiva

Proteiny: 28 % Tuk: 22 % Popeloviny: 6 % Vláknina: 4 % Vápník: 1,5 % Fosfor: 1 % Vlhkost: 9 %, Vitamín A: 10000 I.U. ,Vitamín D3: 1000 I.U., Vitamín E: 100 mg/kg Měď: 12mg/kg



Stravitelnost: 90 % Využitelná energie: 4650 kcal/kg


Pro porovnání jsem vybrala kanadské krmivo K9 Large Breed pro dospělé psy velkých plemen

K9 Lagre Breed


Složení:

Moučka z kuřecího masa, mletá žlutá kukuřice, mletá pšenice, pšeničná mouka, kuřecí tuk (stabilizovaný vitamínem E), kuřecí maso, lněné semínko, chlorid sodný, cholinchlorid, kyselina sorbová, glukosamin, chondroitin, acetát vitamínu A, d-aktivovaný živočišný sterol, di-alfa tokoferol acetát, komplex menadion sodium bisulfit, přídavek vitamínu B12, riboflavin, niacinamid, d-kalcium pantotenát, pyridoxin hydrochlorid, thiamin mononitrát, kyselina listová, biotin, síran železnatý, oxid manganičitý, síran zinečnatý, síran měďnatý, jodid vápenatý, selenit sodný.

Deklarované jakostní znaky:

Proteiny 22.0%,tuky 12.0%, vláknina 2.7%, popeloviny 5.2%, vlhkost 10.0%, vápník 1.0%, fosfor 0.9%, měď 11.0 mg/Kg, zinek 140.0 mg/Kg, vitamin A 8,000.0 IU/Kg, vitamin D3 1,000.0 IU/Kg, vitamin E 60.0 IU/Kg
vitamin B6 1.5 mg/Kg,



Využitelná energie 3470 kcal/kg


Při porovnávání složení a deklarovaných jakostních znaků krmiva K9 Maintenance pro střední plemena a K9 Maintenance Large Breed pro velká plemena jsem zjistila, že složení i procentuální zastoupení jednotlivých složek je naprosto stejné.



2. Granule pro psy Nuova Fattoria Mistr Puppy jsou vhodná pro štěňata od osmi týdnů do dvanácti měsíců a rovněž pro březí a kojící feny. Obsahují více protejnů 32% a mají vyšší hodnotu metabolické energie: 4850 kcal/kg v porovnání s granulemi pro dospělé psy.



3. Naopak Nuova Fattoria Mistr Old Light mají nižší obsah tuků 16% a nižší hodnotu metabolické energie: 4100 kcal/kg. Jsou tedy vhodné pro staré psy a pro psy s nízkou pohybovou aktivitou, pro psy s nadváhou nebo tendencí k tloustnutí.

Více informací včetně ceny, gramáží atd. naleznete zde: Granule pro psy Nuova Fattoria

Mohlo by vás zajímat:

Eklampsie - Příčina, příznaky, léčba, rizika, prevence

Inteligence psů - Záleží na inteligenci?
Labradoři mívají artrózu, jorkšíři zubní kámen a šarpejové alergii...
Jak a čím krmit psa. Granule versus doma připravovaná strava
Granule pro březí a kojící fenu
Vápník v potravě štěňat a jeho rizika


Žádné komentáře:

Okomentovat