čtvrtek 4. února 2010

Hypoalergenní kočka - Antialergická kočka vhodná pro pro alegiky


Už jste slyšeli pojem hypoalergenní neboli antialergická kočka?
Stejně tak jako existují plemena psů vhodná pro alergiky, tak si můžete pořídit hypoalegenní neboli antialergickou kočku pokud máte asi 100 000 Kč. O tuto hypoalergenní kočku je ve světě velký zájem a proto musel být vytvořen pořadník. Čekací doba je přes 1 rok.

Hypoalergenní kočky se chovají stejně jako ty běžné
- Jsou přítulné, přátelské a hravé.
- Jejich srst je polodlouhá, nenáročná na údržbu a líná jen minimálně.
- Jsou různých barev a vzorů.

Vědci zjistili, že alergické reakce způsobuje glykoprotein Fel D1. Existují však vzácní jedinci u kterých se tento glykoprotein nevyskytuje. Tato přirozená odchylka kočičí DNA se vyskytuje pouze u jedné z 50 000 koček.

Hypoalergenní kočky jsou tedy potomci, kteří vznikli pářením těchto vzácných jedinců

Pokud toužíte vy nebo někdo z vaší rodiny po kočce, ale nemáte volných 100 000 korun, pak vám mohu doporučit plemeno Devon-rex nebo Sphynx

- Kočka devon-rex

Plemeno devon-rex má velmi ušlechtilou povahu a navíc se hodí pro alergiky. Její srst je velmi jemná a má vynikající vlastnost – nevypadává. Devon-rex je skvělým domácím mazlíčkem, ze kterého budete mít opravdovou radost.

- Kočka sphynx

Kočka sphynx připomíná svým vzhledem hypoalergenní kočku. Má velmi přítulnou a milou povahu. Je společenská a hodí se i do rodiny s dětmi.

Alergie se dá řešit.

Stejně jako přibývá lidí alergických na psí nebo koččičí chlupy, sliny, prach v srsti,...přibývjí i zvířata alergická na blechy, pyl, potraviny, kosmetické produkty atd.

Vy si můžete pořídit hypoalergenní kočku nebo psa a pokud máte doma alergické zvíře i pro něj existuje pomoc ve formě hypoalegenních produktů jako je hypoalergenní krmení nebo hypoalegnenní kosmetika.

Související články:

Zápach z tlamy u kočky - Proč kočky nesnášejí zubní kartáček
Proč kočky nechodí na svůj záchod - Jak postupovat při řešení tohoto problému
Průjem u koček - Nejčastější příčiny, rizika, léčba



Žádné komentáře:

Okomentovat