čtvrtek 12. srpna 2010

Bolesti kloubů u psa - Jak pomoci pejskovi s artrózou


Bolesti kloubů u psa se projevují jeho celkovou nechutí k pohybu. Pes má problém vyjít do schodů, kulhá na procházce nebo nemůže vyskočit do auta. Pohyb, který mu dříve dělal radost mu nyní způsobuje bolest.

Artróza u psů je stejně jako u lidí degenerativní onemocnění spojené jednak s věkem psa a nadváhou, ale mnohem častěji bývá následkem jiných poruch pohybového aparátu (dysplazie kyčelních koubů, ruptury kolenních vazů, ostechondrózy apod.)

Co je příčinou vzniku artrózy u psa?

Příčinou vzniku artrózy je opotřebení kloubu vlivem zátěže a abnormální utváření kloubu. Dochází k praskání kolagenových vláken koubní chrupavky, snižuje se množství kyseliny hyaluronové, mění se i kvalita molekul glykoproteinů, obsah vody se zvyšuje. Dochází ke strukturálním změnám kosti pod chrupavkou, k tvorbě dutin a kostních výrůstků.

Jsou nějaká doporučení?

Přiměřený pohyb - plavání, omezit dlouhé procházky nebo běh

Analgetika - k tišení bolesti (u veterináře)

Chondroprotektiva - doplňky s MSM, glikosaminem, kyselinou hyaluronovou,...atd

Na trhu dnes existuje mnoho kvalitních přípravků. Já osobně mám velmi dobré zkušenosti s kloubní výživou Hyalutidin. Jedná se o chondroitin sulfát vázaný v komplexu s kyselinou hyaluronovou. Působí zároveň proti bolesti. Užívá se jak preventivně (vhodné u štěňat i dospělých psů velkých a obřích plemen, které mají dispozice ke kloubním problémům) tak u psů postižených artrózou. Užívá se nejméně 30 dnů. U nás se výsledek projevil již po 14 dnech.

Hyalutidin DC aktiv pro psy se nyní prodává v AKCI za 499 Kč (Já jsem si ho pořídila nejlevněji za 620 Kč). Více informací naleznete na Hyalutidin DC Aktiv 150ml (kloubní výživa - psi)

Artróza u psa se stejně tak jako u lidí nedá vyléčit, ale rozhodně dnes existují prostředky jak vašemu psovi prodloužit jeho aktivní život. A 499 Kč za kvalitní a osvědčenou kloubní výživu jistě stojí zato.

Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa?

Mohlo by vás zajímat:

Hyalutidin HC aktiv - účinná ochrana vašich kloubů
Proč Hyalutidin pomáhá při artróze zajistit bezbolestný pohyb?
Jak a čím krmit psa. Granule versus doma připravovaná strava
Návod jak na první pohled rozeznat kvalitní krmivo pro psy
Vápník v potravě štěňat a jeho rizika
Granule pro psy - hodnotná strava pro domácí mazlíčky
Bolest kloubů u starších psů
Krmivo pro psy s onemocněním jater, ledvin, srdce, močových cest, alergie, cukrovky

Žádné komentáře:

Okomentovat