úterý 1. června 2010

Jsou brambory vhodnou surovinou pro psa?


Poslední dobou se stále častěji diskutuje o bramborách jako vhodné surovině ve výživě psů. Někteří výrobci využívají brambory při výrobě granulí, jelikož brambory patří mezi vůbec nejšetrnější zdroj škrobů pro masožravé šelmy. Brambory mají rovněž hypoalergenní vlastnosti a to mnohem výraznější než rýže.

Asi si teď říkáte, co to píše za nesmysly? Vždyť je přece obecně známé, že pes brambory špatně tráví a v podstatě je nijak nevyužije. Ale pozor! To se týká brambor doma vařených.

Nutriční odbornící se shodují, že brambory zpracované technologií šetrného vaření v přesycené páře jsou nejšetrnějším zdrojem škrobů pro masožravé šelmy (co se týče škrobů v krmivu obecně, za optimální orientační hladinu se považuje rozmezí 30-50%, směrem dolů je pohyb hodnot vítaný, směrem nahoru již ne. Při tomto technologickém kroku, dochází k otevření škrobových zrn a želatinizaci škrobu, který se stává vysoce biologicky dostupným se stravitelností pro psa prakticky 100%. Želatinizace škrobů probíhá i v obilovinách, pokud jsou v receptuře obsaženy.

Ovšem bramborový škrob nejméně ze všech škrobů rozkolísává hladinu krevního cukru a je tak nejvhodnějším zdrojem škrobů pro psy a kočky.

Receptury s bramborami naleznete mezi kvalitními hypoalergeními značkami:

Arden Grange Dog Adult Ocean Fish and Potato

Hypoalergenní granule pro alergické psy, pro psy s citlivým zažíváním, pro psy s kožními problémy, pro psy v rekonvalescenci po nemoci ale i pro zdravé psy všech plemen pro udržení dlouhodobé výstavní kondice...

First Mate Chicken & Potato Blueberry

Špičkové ultraprémiové hypoalergenní granule pro všechny vývojové fáze psů od štěňat až po seniory. Kuře, borůvky a brambory - podpora zraku, paměti, pohybových schopností, rovnováhy...

First Mate Pacific Ocean Fish Original

Špičkové hypoaergenní granule nejvyšší kvality - pro dospívající a dospělé jedince všech velikostí s běžnou aktivitou. Posiluje imunitní systém, prevence i léčba trávicích a kožních obtíží,...

Calibra SALMON and POTATO

Calibra Salmon & Potato je špičkové krmivo pro dospělé psy všech plemen z lososa a brambor vhodné i pro velmi citlivé psy. Receptura je odvozena od klinických diet určených pro psy s potravní alergií...

Brit Care Venison - Venison and Potato

Hypoalergenní krmivo bez obsahu obilovin pro dospělé psy všech plemen. Jedinečné, dokonale vyvážené vysoce stravitelné superprémiové krmivo bez obsahu obilovin vyvinuté pro hypoalergenní výživu psů. Jedinečné složení receptury – zvěřina a brambory (upravené spec.technologií) poskytuje vysoce využitelnou energii, šetří organismus a snižuje riziko potravní intolerance.

ANF Holistic Fish & Potato
   
Holistické granule pro dospělé psy s rybím masem. Přispívají k celkovému zdravotnímu stavu psů. Pomáhají při léčbě nemocí močových cest a ledvin, při poruchách zažívání, při ekzémech a průjmových stavech.

Nejen výše zmíněná krmiva, ale také mnoho dalších naleznete mezi hypoalergenními granulemi - Granule pro alergické psy



Mohlo by vás zajímat:

Jak krmit psa - Obecné zásady krmení psů
Jak krmit štěně - 6 důležitých rad pro krmení štěněte
Jak a čím krmit psa. Granule versus doma připravovaná strava
Vápník v potravě štěňat a jeho rizika
Alergie u psa - Nejčastější otázky a odpovědi
Canine Caviar holistické granule pro psy alergické na obiloviny
Onemocnění kůže u psa a kočky - příznaky, příčiny, léčba
Návod jak na první pohled rozeznat kvalitní krmivo pro psy  
Hyalutidin HC aktiv - účinná ochrana vašich kloubů
Proč Hyalutidin pomáhá při artróze zajistit bezbolestný pohyb? 

Žádné komentáře:

Okomentovat