čtvrtek 25. února 2010

Alavis Triple Blend - prevence, zmírnění, zastavení rozvoje kloubních onemocnění u koní


Alavis Triple Blend pomáhá výživovat, chránit a regenerovat kloubní chrupavky a tkáně, tlumí bolestí pohybového aparátu, zlepšuje pohyblivost a celkovou zdravotní kondici koní.

Pro koho je Alavis Triple Blend určen

- pro hříbata od 2. – 3. měsíce
- všem koním jako prevence onemocnění pohybového aparátu
- sportovním a pracovním koním všech věkových kategorií

Složení

Glukosamin sulfát
Chondroitin sulfát
MSM

Proč je kloubní výživa pro koně důležitá

Onemocnění pohybového ústrojí koní přímo ovlivňují jejich sportovní využití i výkonnost a jsou pravděpodobně nejčastější příčinou ukončení kariéry mnoha sportovních koní. Tato onemocnění jsou v úzkém vztahu k postoji končetin, podkování, výživě a způsobu využití koní. Velmi často jsou důsledkem nepřiměřené zátěže, nevhodného tréninku či poranění, které jsou příčinou vývinu akutních a chronických zánětů kloubů a šlach. Následkem těch pak často dochází k degenerativním změnám na kloubech.

Bez ohledu na příčinu kloubního onemocnění dochází k problémům při zmenšení množství synoviální tekutiny v kloubu, což způsobuje jeho nedostatečné promazávání a tím narušování chrupavky. Při jejím rozsáhlém poškození pak dochází k velmi bolestivému přímému tření kostí v kloubu a k degenerativním změnám na kloubu.


Jak předcházet nebo zmírnit následky kloubního onemocnění u koní?

V posledních letech se jak v humánní tak ve veterinární medicíně prosazuje podávání tzv. chondroprotektivních (chrupavku chránících) preparátů. Mezi tyto látky lze řadit např. kyselinu hyaluronovou, kolagenní hydrolyzát, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, MSM neboli methylsulfonylmethan aj.

Při používání těchto látek dochází k potlačení či zastavení dalšího rozvoje degenerativních změn a k regeneraci kloubní chrupavky.

Alavis Triple Blend

Hyalutidin HC aktiv - klobní výživa pro koně s vysokým podílem kyseliny hyaluronové

Žádné komentáře:

Okomentovat