úterý 28. února 2012

Proč se můj pes neustále škrábe přestože nemá blechy?


Proč se můj pes neustále škrábe přestože nemá blechy? Jedna z odpovědí může být alergie na potravu. Nejčastější bývá přecitlivělost na bílkovinu mléka, hovězí, vepřové, drůbeží či rybí maso, vejce, obilniny a průmyslová krmiva. Na krmiva je alergických až 30% psů.

Alergie mohou být také způsobeny různými aditivy, barvivy nebo dochucovadly, které někteří výrobci do krmiv dodávají.

Jak se alergie u psů projevuje?
Alergie se projevuje urputným neustálým škrábáním,lízáním či okusováním.Pes trpí nezvladatelnými a neustálými pocity svědění v důsledku zánětu kůže.

Mezi nejsvědivější oblasti často patří meziprstí, nadprstí, hlava, tváře, spodní strana krku, hrudi a břicha. K tomu se může připojit slzení a kýchání. Jindy zase může být příznakem alergie zarudlá kůže boltců, záněty kůže nebo svědivý ekzém v okolí řitních žlázek. Alergie se rovněž projevuje častými záněty zvukovodu.

Alergie na potravu.

Obvykle se začne projevovat až po nejméně dvouletém přijímání alergizující potravy, ale nemusí tomu tak být. Hlavním projevem je rovněž svědivost, které často předchází ztráta srsti. Nejčastěji se tak děje na zadních plochách stehen.

U 10-15% postižených se k tomu přidávají i potíže trávicího ústrojí
- zvracení, průjmy, postižení jater.


Pokud máte podezření na alergii, měli by jste navštívit veterináře.Před návštěvou je dobré vysledovat, jak přesně a kdy se obtíže projevují. Typické pro různé alergie bývá, že se projevují kombinací několika výše popsaných příznaků.

Pokud máte psa alergika, pak vyzkoušejte hypoalergenní holistické krmivo First Mate a např. First Mate Ocean Fish - neobsahuje žádné obiloviny a jedinou bílkovinou je ryba. Holistické granule pro psy First Mate pomáhají léčit kožní projevy alegie.


Vynikající a zcela jistě jedno z nejlepších je krmivo Platinum. Holistické hypoalergenní krmivo Platinum bývá také často nazýváno alternativou barfování (krmení masem). Obsahují 70% masa. Díky jedinečné technologii výroby, která spočívá v tom, že čerstvé maso z kuřete, jehněte nebo černého vepře je zpracováváno při nižších teplotách než ostatní granulovaná krmiva, nedochází ke znehodnocení nutričních látek obsažených v surovinách. Navíc jsou zpracovávány ve vlastní šťávě bez přidání vody. Granule jsou proto šťavnaté a velice chutné.

 Pro psy s citlivou kůží a alergií na kuřecí maso je doporučována receptura Platinum Lamb. Pokud je váš pejsek navíc alergický na obiloviny nebo kuřecí maso, pak je ideální volbou Platinum Iberico.

Mohlo by vás zajímat:

Příznaky alergie u psa 
Onemocnění kůže u psa a kočky - příznaky, příčiny, léčba
Jak a čím krmit psa. Granule versus doma připravovaná strava
Pes alergický na krmivo
Onemocnění kůže u psa a kočky - příznaky, příčiny, léčba
Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit?  
Návod jak na první pohled rozeznat kvalitní krmivo pro psy
Odčervení psů - Jak často a proč odčervovat psa
Nejčastější parazité psů a koček
Krmivo pro psy s onemocněním jater, ledvin, srdce, močových cest, alergie, cukrovky 
Hyalutidin HC aktiv - účinná ochrana vašich kloubů
Proč Hyalutidin pomáhá při artróze zajistit bezbolestný pohyb? 

Žádné komentáře:

Okomentovat